Till huvudinnehåll
seriesimage

En annan Albin

13-årige Albin är en person som ingen lägger märke till. Det är som om han är osynlig. Men plötsligt händer det något som förändrar allt. Över en natt blir han killen som alla pratar om och vill vara med. Albin njuter av uppmärksamheten, men för att behålla den nyvunna populariteten tvingas han att ta till mer eller mindre lyckade metoder. En annan Albin handlar om ensamhet, vänskap och social status och är en dramatisering av en bok av Johan Unenge.

Programbild

Orienteringsdagen

Del 1 av 6. Albin har gymnastik i skolan och läraren säger som vanligt fel på hans namn. Ingen bryr sig. Albin är en person som ingen lägger märke till. Det är torsdag och det är orienteringsdag och regnet öser ner. Albin kommer iväg sist tillsammans med de två Fifa-tokiga killarna, Markus och Omar. Ingen av dem vet hur kompassen fungerar. När Albin fastnar med ena foten i en grop, fortsätter de två andra killarna bara att springa. Nu är Albin ensam i den stora mörka skogen.

Om programmet

Ämnesord:

Ensamhet, Fiktiva berättelser, Mellanstadiet, Skolan, Utanförskap, Vänskap

Produktionsår:

2021

Tillgänglig till:

30 juni 2025

Talat språk:

Svenska

 • Skådespelare:

  Ida Löfholm, Jesper Arin, Ebba Berger, Phoenix Andersson, Ulla Tylén, Leon Sandelius, Kerstin Blomquist, Ellen Fosti, Hampus Nessvold, Kevin Barman, Selma McShane

 • Manus:

  Karin Andersson, Tommy Håkansson

 • Kompositör:

  Mathias Blomdahl

 • Regissör:

  Karin Andersson

Pedagogiskt syfte

Utbildningsnivå:

Grundskola 4-6

Skolämne:

Värdegrund

Liknande program