Till huvudinnehåll
seriesimage

Våga snacka - vad hände sen?

Vi återbesöker fyra av de åtta ungdomar som medverkade i originalserien "Våga snacka". De berättar vad som hänt sedan sist och hur deras liv har utvecklats. Hur har det gått för Amena som tappade bort sin familj? Och Eshikas ingenjörsdrömmar, hur blev det med dem? Har Abulfazl fått uppehållstillstånd? Och Wilmer, som tidigare hette Bashar, har fattat ett modigt beslut.

Programbild

Wilmer

2018 fick vi möta Bashar. När vi träffar honom igen har han bytt namn till Wilmer. Han berättar varför det var viktigt för honom att byta sitt namn. Han ser det som del i en process att lämna jobbiga saker bakom sig, och börja leva mer som den han är.

Om programmet

Ämnesord:

Andraspråksinlärning, Förnamn, Immigration, Invandrare, Invandrarelever, Namn, Samhällsvetenskap, Sociala frågor, Språkvetenskap, Svenska som andraspråk, Svenska språket, Sverige, Ungdomar

Produktionsår:

2021

Tillgänglig till:

30 juni 2025

Talat språk:

Svenska

Undertexter:

Svenska

0

Pedagogiskt syfte

Denna uppföljningsserie till serien Våga snacka, från 2018, vill inspirera till igenkänning och reflektion. Intervjuerna är tänkta att väcka engagemang och lust att uttrycka egna tankar och erfarenheter, och att stötta motivation för samtal. Målgrupp är språkintroduktionselever på alla nivåer.

Utbildningsnivå:

Gymnasieskola

Skolämne:

Samhällskunskap, Individer och gemenskaper, Svenska som andraspråk och sfi, Svenska som andraspråk

0

Arbetsmaterial

Vi har för närvarande inget arbetsmaterial för detta program.

Lär dig mer om hur vi jobbar med arbetsmaterial för vårt utbud

Liknande program