Till huvudinnehåll
seriesimage

Diskutera sex och relationer

Korta diskussionsfilmer för ämnesområdet sexualitet, samtycke och relationer i gymnasieskolan. Varje fristående dramafilm har ett tydligt tema som ska leda till diskussioner om lust, känslor, kärlek och relationer. Filmerna är modiga och utmanande, men utan pekpinnar eller tydliga facit. De vågar prata om det känsliga, så att eleverna också gör det. Till varje diskussionsfilm medföljer det en separat intervju med Sandra Dahlén, som är utbildare och expert inom sex och relationer, där hon fördjupar och förklarar filmens tema.

Serien finns även som Syntolkat · Teckenspråkstolkat

Programbild

Kommer jag någonsin bli ihop med någon?

Jacob går i gymnasiet har aldrig varit tillsammans med någon. När alla hans vänner börjar gå in i seriösa förhållanden känner sig Jacob allt mer ensam och bortglömd av alla, och hans blyghet att prata med tjejer gör inte saken bättre.

Finns även som Syntolkat · Teckenspråkstolkat

Om programmet

Ämnesord:

Parrelationer, Sexologi, Sexualitet, Ungdomar och sexualitet

Produktionsår:

2021

Tillgänglig till:

30 juni 2025

Talat språk:

Svenska

Undertexter:

Svenska

Pedagogiskt syfte

Den här serien synliggör olika aspekter av sexualitet, samtycke och relationer - så som normer, makt, hedersrelaterat våld och förtryck. Serien vill vara ett underlag för diskussioner kring medvetna och självständiga val och om sina egna och andras rättigheter, både ur ett jämställdhetsperspektiv och för att motverka diskriminering och intolerans.

Utbildningsnivå:

Gymnasieskola

Skolämne:

Biologi, Kropp och hälsa

Liknande program