Till huvudinnehåll
seriesimage

När jorden går under

Mänskligheten står inför ett globalt problem, klimatförändringarna är ett faktum. Hur skulle vår värld kunna se ut i framtiden om vi fortsatte leva och förbruka jordens resurser som vi gör idag? Följ med in en fiktiv dystopisk framtid där vi i Sverige lever på begränsade resurser. Programledarna Nabil och Abdi diskuterar utifrån dramat och ger dig tips på hur du kan leva mer hållbart och bidra till en hållbar utveckling för vår planet!

Programbild

Vattenbrist

Föreställ dig ett Sverige som lider av vattenbrist. Där varje människa kämpar för att få tillgång till lite vatten för att överleva. Hur skulle det kunna utspela sig? Följ med huvudkaraktärerna Amadou och Lova när de lever i ett Sverige som lider av vattenbrist. Där varje dag är en kamp för att hitta vatten. Programledarna Nabil och Abdi diskuterar utifrån dramat hur stora är riskerna att vi i Sverige i en framtid kommer lida av vattenbrist. Hur ser det ut i vår omvärld idag? Få konkreta tips på hur du kan leva mer hållbart och bidra till en hållbar utveckling!

Om programmet

Ämnesord:

Dricksvatten, Ekonomisk geologi, Geologi, Humanekologi, Hållbar livsstil, Hållbar utveckling, Klimatförändringar, Miljöfrågor, Människans påverkan på naturen, Naturvetenskap, Vattenförekomster, Vattenförsörjning

Produktionsår:

2021

Tillgänglig till:

30 juni 2025

Talat språk:

Svenskt teckenspråk

Undertexter:

Svenska

0

Pedagogiskt syfte

Utbildningsnivå:

Gymnasieskola

Skolämne:

Geografi, Naturresurser, varor och tjänster, Risker och hot, Miljö, Hållbar utveckling, Klimatförändringar, Teckenspråk

0

Arbetsmaterial

Vi har för närvarande inget arbetsmaterial för detta program.

Lär dig mer om hur vi jobbar med arbetsmaterial för vårt utbud

Liknande program