Till huvudinnehåll
seriesimage

UR Samtiden - Naturum Vänerskärgården

På Naturum Vänerskärgården får vi lyssna till sju föreläsningar om livet i och runt Sveriges största insjö, Vänern. Lär dig med om växlighet och djurliv, bland annat om den unika Gullspångslaxen. Vi får även höra om hur regeleringen av vattennivån har påverkat växligheten och om olika invasiva arter som påverkat livet runt sjön. Inspelat den 12 oktober 2021 på Naturum Vänerskärgården. Arrangör: Naturum Vänerskärgården.

Programbild

Vänern - en känd doldis

Vänern är Sveriges största sjö. En känd, men ändå okänd sjö för många. Här finns stora djup och grunda sandstränder, tusentals öar och skär med olika växter och djur. Torsö, Kållandsö, Lurö och Hammarö. De stora öarna som bär på spår från människor som levde när vattnet var den väg man färdades. Sofia Wennberg, naturumföreståndare Naturum Vänerskärgården, berättar. Inspelat den 12 oktober 2021 på Naturum Vänerskärgården. Arrangör: Naturum Vänerskärgården.

Om programmet

Ämnesord:

Biosfärområden, Europa, Geografi, Miljöfrågor, Människan och naturen, Naturskydd, Naturum, Naturvetenskap, Norden, Sjöar, Sverige, Vänern, Värmland, Öar

Produktionsår:

2021

Tillgänglig till:

30 juni 2023

Talat språk:

Svenska

Undertexter:

Svenska

  • Föreläsare:

    Sofia Wennberg

Ladda ner programmet:

Pedagogiskt syfte

Utbildningsnivå:

Allmänbildande

Skolämne:

Biologi, Djur och natur, Geografi, Sverige

Arbetsmaterial

Vi har för närvarande inget arbetsmaterial för detta program.

Lär dig mer om hur vi jobbar med arbetsmaterial för vårt utbud

Liknande program