Till huvudinnehåll
seriesimage

Jobbiga föräldrar

Säsong 3. Podden för dig som vill det bästa för ditt barn. Nu ska konflikterna som ligger och gror mellan föräldrar och skola upp i ljuset. Är dagens föräldrar ett gäng curlande kravmaskiner? Eller är lärare dåliga på att ta till vara föräldrars engagemang? Barnen blir vinnare om vi samarbetar, men hur sjutton gör vi?

Programbild

Var kreativ

I skolan ska barnen få vara nyfikna, prova nya tankar och hitta egna lösningar på problem. Men för en del elever är det tvärtom i klassrummet som kreativiteten slocknar. Hur kan skolan bli bättre på att kombinera tunga fakta och fria tankar? Och vad kan vi föräldrar göra bättre?


Om programmet

Ämnesord:

Föräldrar och barn, Kognitiv psykologi, Kreativitet, Lärare och elever, Lärarrollen, Psykologi, Skolan, Skolpersonal, Undervisning

Produktionsår:

2022

Tillgänglig till:

30 juni 2026

Talat språk:

Svenska

  • Medverkande:

    Eva Hoff

  • Reporter:

    Robin Oljelund Kjellberg, Anna Maria Höglund

  • Programledare:

    Bo Sjökvist, Catharina Glaas

Ladda ner programmet:

Pedagogiskt syfte

Skolan och föräldrarna har ett gemensamt ansvar att skapa den bästa möjliga skolgången för eleven. Men hur gör man det? Jobbiga föräldrar är samtal i skarven mellan hem och skola, mellan föräldrar och lärare. Ämnena är utmaningarna där emellan, alltid med målet att få barnet att må bättre. Barnet är i centrum, föräldern är målgruppen.

Utbildningsnivå:

Allmänbildande

Skolämne:

Pedagogiska frågor, Lärarroll och ledarskap

Arbetsmaterial

Vi har för närvarande inget arbetsmaterial för detta program.

Lär dig mer om hur vi jobbar med arbetsmaterial för vårt utbud

Liknande program