series

Historiedagboken

I fiktiva dagböcker porträtteras historiska svenskar genom barns ögon.

• Grundskola 4-6

• Historia

Programbild

Detta program finns tillgängligt under UR Access!

Läs mer om UR Access och hur du tar del av programmet

Cajsa Warg

Om programmet

En kökspiga i Cajsa Wargs kök lagar panerade kalvöron och serverar brännvin till middagssällskapet. När hon får lite tid över torkar hon röken från kökets eldar ur ögonen och läser hon i kokboken hon fått i present av Cajsa Warg själv, 1700-talets bäst säljande författare. Emmy och Hugo skalar morrötter och lök i ett skolkök som anstränger sig för laga god och nyttig skolmat. Kökschefen Carola Magnusson berättar hur man lagar bra skolmat.

Ämnesord:
1700-talet, Historia, Mat
Produktionsår
2008
Talat språk
Svenska

Pedagogiskt syfte

Utbildningsnivå:
Grundskola 4-6
Skolämne:
Hem- och konsumentkunskap, Mat och hälsa, Historia, Nya tiden - Sverige och Norden

Liknande program