Till huvudinnehåll
series

Världen

• Allmänbildande

• Samhällskunskap

Programbild
Programmet är ej tillgängligt på urplay.se

Älskade kött

Vi granskar köttindustrin och dess konsekvenser för miljön och vår hälsa. Köttproduktion och konsumtion redovisas även ur ett historiskt perspektiv. Idag står köttindustrin för en större andel av utsläpp av växthusgaser än alla världens transporter. Köttätare är ofta överviktiga och löper ökad risk för hjärt-och kärlsjukdomar, cancer och även resistens mot antibiotika. Vi möter experter, djuruppfödare och konsumenter. Vad finns det för alternativ till de storskaliga, industrialiserade jordbruken? Hur kan konsumenterna vara med och påverka?

Om programmet

Ämnesord:

Dryck, Hälsa, Köttproduktion, Lantbruk, Livsmedelskonsumtion, Mat, Miljöfrågor

Produktionsår:

2012

Internationell titel:

LoveMEATender

Talat språk:

Franska

Undertexter:

Svenska

Pedagogiskt syfte

Utbildningsnivå:

Allmänbildande

Skolämne:

Biologi, Kropp och hälsa, Hem- och konsumentkunskap, Mat och hälsa, Miljö

Arbetsmaterial

Vi har för närvarande inget arbetsmaterial för detta program.

Lär dig mer om hur vi jobbar med arbetsmaterial för vårt utbud

Liknande program