

Älskade kött
Om programmet
Vi granskar köttindustrin och dess konsekvenser för miljön och vår hälsa. Köttproduktion och konsumtion redovisas även ur ett historiskt perspektiv. Idag står köttindustrin för en större andel av utsläpp av växthusgaser än alla världens transporter. Köttätare är ofta överviktiga och löper ökad risk för hjärt-och kärlsjukdomar, cancer och även resistens mot antibiotika. Vi möter experter, djuruppfödare och konsumenter. Vad finns det för alternativ till de storskaliga, industrialiserade jordbruken? Hur kan konsumenterna vara med och påverka?
- Ämnesord:
- Dryck, Hälsa, Köttproduktion, Lantbruk, Livsmedelskonsumtion, Mat, Miljöfrågor
- Produktionsår
- 2012
- Internationell titel
- LoveMEATender
- Talat språk
- Franska
- Undertexter
- Svenska
Dela programmet
Pedagogiskt syfte
- Utbildningsnivå:
- Allmänbildande
- Ämne:
- Biologi, Kropp och hälsa, Hem- och konsumentkunskap, Mat och hälsa, Miljö och hållbarhet
Vi har för närvarande inget arbetsmaterial för detta program.
Läs mer om hur vi arbetar med pedagogik och arbetsmaterial