series

Madelens matmyter - syntolkat

• Grundskola 7-9

• Hem- och konsumentkunskap, Mat och hälsa, Kemi, Maten och hälsan

Programbild
Programmet är ej tillgängligt på urplay.se

Är alla tillsatser dåliga?

Om programmet

Nästan all mat innehåller massor av tillsatser. Men vad är det egentligen i maten? Vad står alla dessa E-nummer för? Madelen besöker en fabrik som gör sylten och chokladen i glass och bakverk för att se vad de häller i för tillsatser och varför. Och för att reda ut begreppen ytterligare går hon på shoppingtur i mataffären med tillsatsexperten Evelyn från Livsmedelsverket. Programmet är syntolkat med speaker som förklarar vad som händer i bilden.

Ämnesord:
Kemisk industri, Kemisk teknik, Livsmedel, Livsmedelstillsatser, Teknik
Produktionsår
2012
Talat språk
Svenska
Undertexter
Svenska

Pedagogiskt syfte

Utbildningsnivå:
Grundskola 7-9
Skolämne:
Hem- och konsumentkunskap, Mat och hälsa, Kemi, Maten och hälsan

Vi har för närvarande inget arbetsmaterial för detta program.

Läs mer om hur vi arbetar med pedagogik och arbetsmaterial

Liknande program