series

Madelens matmyter - syntolkat

• Grundskola 7-9

• Hem- och konsumentkunskap, Mat och hälsa, Kemi, Maten och hälsan

Programbild

Är alla tillsatser dåliga?

Om programmet

Nästan all mat innehåller massor av tillsatser. Men vad är det egentligen i maten? Vad står alla dessa E-nummer för? Madelen besöker en fabrik som gör sylten och chokladen i glass och bakverk för att se vad de häller i för tillsatser och varför. Och för att reda ut begreppen ytterligare går hon på shoppingtur i mataffären med tillsatsexperten Evelyn från Livsmedelsverket. Programmet är syntolkat med speaker som förklarar vad som händer i bilden.

Ämnesord:
Kemisk industri, Kemisk teknik, Livsmedel, Livsmedelstillsatser, Teknik
Produktionsår
2012
Talat språk
Svenska
Undertexter
Svenska

Pedagogiskt syfte

Utbildningsnivå:
Grundskola 7-9
Skolämne:
Hem- och konsumentkunskap, Mat och hälsa, Kemi, Maten och hälsan

Vi har för närvarande inget arbetsmaterial för detta program.

Läs mer om hur vi arbetar med pedagogik och arbetsmaterial

Liknande program