series

Madelens matmyter - syntolkat

• Grundskola 7-9

• Hem- och konsumentkunskap, Mat och hälsa, Kemi, Maten och hälsan

Programbild
Programmet är ej tillgängligt på urplay.se

Är det farligt att äta chips?

Om programmet

För tio år sedan larmades det om att chips och annan friterad mat var cancerframkallande. Men vad hände sen? Är det farligt att äta chips? Madelen besöker en potatisbonde som odlar just chipspotatis, och tar sig sedan vidare till en chipsfabrik. Till slut hamnar hon på ett laboratorium på Livsmedelsverket där de mäter halten av det farliga ämnet akrylamid i chips. Programmet är syntolkat med speaker som förklarar vad som händer i bilden.

Ämnesord:
Kemisk industri, Kemisk teknik, Livsmedel, Livsmedelskemi, Snacks, Teknik
Produktionsår
2012
Talat språk
Svenska
Undertexter
Svenska

Pedagogiskt syfte

Utbildningsnivå:
Grundskola 7-9
Skolämne:
Hem- och konsumentkunskap, Mat och hälsa, Kemi, Maten och hälsan

Vi har för närvarande inget arbetsmaterial för detta program.

Läs mer om hur vi arbetar med pedagogik och arbetsmaterial

Liknande program