Till huvudinnehåll
series

Madelens matmyter - syntolkat

• Grundskola 7-9

• Hem- och konsumentkunskap, Mat och hälsa, Kemi, Maten och hälsan

Programbild
Programmet är ej tillgängligt på urplay.se

Är det farligt att äta chips?

För tio år sedan larmades det om att chips och annan friterad mat var cancerframkallande. Men vad hände sen? Är det farligt att äta chips? Madelen besöker en potatisbonde som odlar just chipspotatis, och tar sig sedan vidare till en chipsfabrik. Till slut hamnar hon på ett laboratorium på Livsmedelsverket där de mäter halten av det farliga ämnet akrylamid i chips. Programmet är syntolkat med speaker som förklarar vad som händer i bilden.

Om programmet

Ämnesord:

Kemisk industri, Kemisk teknik, Livsmedel, Livsmedelskemi, Snacks, Teknik

Produktionsår:

2012

Talat språk:

Svenska

Undertexter:

Svenska

Pedagogiskt syfte

Utbildningsnivå:

Grundskola 7-9

Skolämne:

Hem- och konsumentkunskap, Mat och hälsa, Kemi, Maten och hälsan

Arbetsmaterial

Vi har för närvarande inget arbetsmaterial för detta program.

Lär dig mer om hur vi jobbar med arbetsmaterial för vårt utbud

Liknande program