

Kan man bli rosa av att äta lax?
Om programmet
Lax är ju väldigt rosa i köttet, och Madelen ställer sig frågan om det kan överföras till oss människor om vi äter väldigt mycket lax? Det är i den odlade laxen man tillsätter ett färgämne i fodret för att få den mer rosa. Största delen av den lax vi äter i Sverige är odlad lax från Norge, och för att ta reda på hur man föder upp lax där åker Madelen till en stor laxodling utanför Tromsö.
- Ämnesord:
- Kemisk industri, Kemisk teknik, Laxodling, Livsmedel, Livsmedelstillsatser, Teknik
- Produktionsår
- 2012
- Talat språk
- Svenska
- Undertexter
- Svenska
Dela programmet
Pedagogiskt syfte
- Utbildningsnivå:
- Grundskola 7-9
- Ämne:
- Hem- och konsumentkunskap, Mat och hälsa, Kemi, Maten och hälsan
Vi har för närvarande inget arbetsmaterial för detta program.
Läs mer om hur vi arbetar med pedagogik och arbetsmaterial