Till huvudinnehåll
series

UR Samtiden Tema

Kunskap och vetenskap i nytt sammanhang.

• Allmänbildande

• Övrigt

Programbild

Samisk mat

Traditionell samisk mat är på många vis extrem modern. Inte bara för att smakerna och råvarorna är trendiga på finrestaurangerna. Den är naturlig slow food och i högsta grad hållbar. Den traditionella maten kan även, enligt samiska experter, med rätt förhållningssätt bygga starka lokalsamhällen och vara grunden för en hållbar urfolksturism. Samtal och föredrag från Samiska veckan i Umeå 2014.

Om programmet

Ämnesord:

Mat, Matlagning, Samer, Samisk matlagning

Produktionsår:

2014

Talat språk:

Svenska

Undertexter:

Svenska

Pedagogiskt syfte

Utbildningsnivå:

Allmänbildande

Skolämne:

Hem- och konsumentkunskap, Mat och hälsa

Arbetsmaterial

Vi har för närvarande inget arbetsmaterial för detta program.

Läs mer om hur vi arbetar medprogram och pedagogiskt material

Liknande program