series

Uppdrag framtid

Låt dig inspireras av unga miljöhjältar från hela Sverige!

• Grundskola F-3

• Miljö och hållbarhet, Avfall och återvinning, Föroreningar och miljögifter, Hållbar utveckling, Klimatförändringar

Programbild

Renskötaren Risten Alida och klimatet

Finns även som Syntolkat · Teckenspråkstolkat

Om programmet

Risten Alida är renskötare och älskar att leva nära naturen och ta hand om djur. Men klimatet på fjället där hon bor håller på att förändras och hon är osäker på om hon kommer att kunna ha kvar sina renar i framtiden. Vi lär oss om varför djuren i naturen är så viktiga för vår miljö. Vi träffar även bagaren och biodlaren Sébastien Boudet som visar att det går att ta hand om bin, mitt i stan! Bin och andra pollinerande insekter är mycket viktiga för den biologiska mångfalden.

Ämnesord:
Bin, Biologisk mångfald, Djurskydd, Ekosystem, Hållbar utveckling, Klimatförändringar, Pollination , Renskötare, Renskötsel
Produktionsår
2020
Tillgänglig till
30 juni 2025
Talat språk
Svenska
Undertexter
Svenska
Medverkande
Sebastien Boudet

Pedagogiskt syfte

Om hållbar utveckling för lågstadiet med fokus på åk 3. Uppdrag framtid syftar till att lära barn om hållbar utveckling samt inspirera till handlingskraft att påverka sin egen närmiljö och framtid. Serien är kopplad till skolans värdegrund och uppdrag, där eleverna genom ett miljöperspektiv ska ges möjlighet att ta ansvar både för sin egen miljö och skaffa sig ett förhållningssätt till de globala miljöfrågorna. Varje avsnitt är kopplat till några av FN:s 17 globala mål för hållbar utveckling samt det centrala innehållet i flera ämnens kursplaner.

Utbildningsnivå:
Grundskola F-3
Skolämne:
Biologi, Djur och natur, Miljö och hållbarhet, Hållbar utveckling, Klimatförändringar

Liknande program