Till huvudinnehåll

Uppdrag framtid

Säsong 1. Alla kan göra skillnad! I Uppdrag framtid träffar vi unga miljöhjältar från hela Sverige. Unga som engagerar sig i miljöfrågor och sin närmiljö - allt för att skapa en hållbar värld att leva i. Nina som tillsammans med sina vänner startat en miljöklubb som plockar skräp, Alve som bakat tusentals kakor för välgörenhet och Helmer och hans vänner som kämpar för en bilfri dag. Kanske blir du själv sugen på att göra någon aktivitet för miljön?

Serien finns även som Syntolkat · Teckenspråkstolkat

Programbild

Miljöklubben plockar skräp

Finns även som Syntolkat · Teckenspråkstolkat

Nina och hennes kompisar i Miljöklubben ses varje vecka för att plocka skräp. Skräpet lämnar de på den lokala miljöstationen så att det kan återanvändas och återvinnas. Nu har de nominerats till priset "Min lokala hjälte" för sina insatser för närmiljön. Vi träffar även dykaren Fredrik Johansson som har startat projektet Rena Mälaren för att rensa vattnet från skräp. Och så lär vi oss om varför skräp i naturen inte är bra. Vad händer egentligen med plast och batterier som lämnas kvar i havet och naturen?

Om programmet

Ämnesord:

Barn, Barn och natur, Hållbar livsstil, Hållbar utveckling, Miljöarbete, Miljörörelser

Produktionsår:

2020

Tillgänglig till:

30 juni 2025

Talat språk:

Svenska

Undertexter:

Svenska

Pedagogiskt syfte

Om hållbar utveckling för lågstadiet med fokus på åk 3. Uppdrag framtid syftar till att lära barn om hållbar utveckling samt inspirera till handlingskraft att påverka sin egen närmiljö och framtid. Serien är kopplad till skolans värdegrund och uppdrag, där eleverna genom ett miljöperspektiv ska ges möjlighet att ta ansvar både för sin egen miljö och skaffa sig ett förhållningssätt till de globala miljöfrågorna. Varje avsnitt är kopplat till några av FN:s 17 globala mål för hållbar utveckling samt det centrala innehållet i flera ämnens kursplaner.

Utbildningsnivå:

Grundskola F-3

Skolämne:

Miljö, Avfall och återvinning, Hållbar utveckling

Arbetsmaterial

Lärarhandledning

      Läs mer om hur vi arbetar medprogram och pedagogiskt material

      Liknande program