Till huvudinnehåll
series

Uppdrag framtid

Låt dig inspireras av unga miljöhjältar från hela Sverige! Säsong 2.

• Grundskola F-3

• Miljö, Hållbar utveckling, Samhällskunskap, Barns rättigheter, Värdegrund

Programbild

Jorden runt-loppet

I Arvika ska det årliga jorden runt-loppet för en bättre värld gå av stapeln. Viggo och hans kompisar på Gateskolan jobbar med att få allt färdigt. Barn i hela världen deltar i loppet, som är en del av World's Children's Prize-programmet. Genom att delta har klassen lärt sig massor om barns rättigheter. Under loppet ska de visa de vuxna i staden vad de tycker genom plakat, dans och tal. Vi lär oss också om FN:s 17 globala mål för hållbar utveckling och får veta hur det gick till när de fick sitt utseende. Vi träffar nämligen den grafiska designern Jakob Trollbäck som gjort bilderna till de globala målen. Du får även tips på vad du och dina klasskamrater kan göra för att jobba med de globala målen i skolan.

Finns även som Syntolkat · Teckenspråkstolkat

Om programmet

Ämnesord:

Agenda 2030 , Barns rättigheter, Förenta nationerna, Hållbar utveckling, Internationella relationer, Internationellt samarbete, Klimatpolitik, Miljöarbete, Miljöfrågor, Miljörörelser, Naturvetenskap, Samhällsvetenskap, Skolan

Produktionsår:

2021

Tillgänglig till:

30 juni 2025

Talat språk:

Svenska

Undertexter:

Svenska

Pedagogiskt syfte

Uppdrag framtid syftar till att lära barn och unga om hållbar utveckling genom att visa på goda exempel. Serien är kopplad till Lgr 11 värdegrund och uppdrag, där skolans uppgift är att genom ett miljöperspektiv ge eleverna möjlighet att både ta ansvar för sin egen miljö och skaffa sig ett personligt förhållningssätt till de övergripande globala miljöfrågorna.

Utbildningsnivå:

Grundskola F-3

Skolämne:

Miljö, Hållbar utveckling, Samhällskunskap, Barns rättigheter

Liknande program