Till huvudinnehåll
series

Uppdrag framtid

Låt dig inspireras av unga miljöhjältar från hela Sverige! Säsong 2.

• Grundskola F-3

• Miljö, Hållbar utveckling, Samhällskunskap, Barns rättigheter, Värdegrund

Programbild

Salamanderräddarna

Leo, Isabel och deras klasskompisar i Bromma ägnar sina lunchraster åt att hjälpa utrotningshotade salamandrar i säkerhet. Varje vår vandrar salamandrar runt Olovlundsskolan ner till naturdammen ett stenkast bort. Men på vägen lurar en fara. Där finns det en torrlagd plaskdamm där salamandrarna lätt trillar ner och dör. Vi lär oss om utrotningshotade djur och träffar bevarandebiologen Sandra Jönsson från organisationen WWF. Hon är expert på hur vi tar hand om hotade arter i naturen. Djuren påverkas negativt av klimatförändringarna, skräp och gifter i naturen, skövlingen av skog och regnskog. Men det finns saker vi kan göra för att hjälpa djuren i naturen!

Finns även som Syntolkat · Teckenspråkstolkat

Om programmet

Ämnesord:

Djur och människor, Djurskydd, Klimatförändringar, Miljöfrågor, Människans påverkan på naturen, Naturvetenskap, Naturvård, Vattensalamandrar

Produktionsår:

2021

Tillgänglig till:

30 juni 2025

Talat språk:

Svenska

Undertexter:

Svenska

Pedagogiskt syfte

Uppdrag framtid syftar till att lära barn och unga om hållbar utveckling genom att visa på goda exempel. Serien är kopplad till Lgr 11 värdegrund och uppdrag, där skolans uppgift är att genom ett miljöperspektiv ge eleverna möjlighet att både ta ansvar för sin egen miljö och skaffa sig ett personligt förhållningssätt till de övergripande globala miljöfrågorna.

Utbildningsnivå:

Grundskola F-3

Skolämne:

Biologi, Djur och natur, Miljö, Hållbar utveckling, Klimatförändringar

Liknande program