
Den goda smaken
26 min · Hur kan kunskapen om god smak hjälpa oss att äta bättre?
Ett vanligt symptom på covid-19 är att smak- och luktsinne förändras eller verkar försvinna helt. För vissa kommer det tillbaka efter en kort tid medan andra får vänta längre. Åsa Öström, professor i måltidskunskap, berätter mer om hur luktsinne och smaken sitter ihop och hur man kan träna sin sensoriska förmåga. Inspelat den 17 juni på Måltidens hus i Grythyttan. Arrangör: Restaurang och hotellhögskolan vid Örebro universitet.
Allmän medicin, Coronapandemin, Coronavirus, Covid-19, Lukt, Medicin, Måltider, Nervsystemet, Neurologi, Sinnen och förnimmelser, Smak
2021
30 juni 2023
Allmänbildande
Biologi, Kropp och hälsa, Hem- och konsumentkunskap, Mat och hälsa
Vi har för närvarande inget arbetsmaterial för detta program.
Lär dig mer om hur vi jobbar med arbetsmaterial för vårt utbud