Till huvudinnehåll
series

UR Samtiden - Om våra sinnen och den goda smaken

Fyra föreläsningar om hur våra sinnen kan påverka upplevelsen av mat.

• Allmänbildande

• Biologi, Kropp och hälsa, Hem- och konsumentkunskap, Mat och hälsa

Programbild

Vår sensoriska förmåga - lukt och smak i pandemins tid

Ett vanligt symptom på covid-19 är att smak- och luktsinne förändras eller verkar försvinna helt. För vissa kommer det tillbaka efter en kort tid medan andra får vänta längre. Åsa Öström, professor i måltidskunskap, berätter mer om hur luktsinne och smaken sitter ihop och hur man kan träna sin sensoriska förmåga. Inspelat den 17 juni på Måltidens hus i Grythyttan. Arrangör: Restaurang och hotellhögskolan vid Örebro universitet.

Om programmet

Ämnesord:

Allmän medicin, Coronapandemin, Coronavirus, Covid-19, Lukt, Medicin, Måltider, Nervsystemet, Neurologi, Sinnen och förnimmelser, Smak

Produktionsår:

2021

Tillgänglig till:

30 juni 2023

Talat språk:

Svenska

Undertexter:

Svenska

  • Föreläsare:

    Åsa Öström

Ladda ner programmet:

Pedagogiskt syfte

Utbildningsnivå:

Allmänbildande

Skolämne:

Biologi, Kropp och hälsa, Hem- och konsumentkunskap, Mat och hälsa

Arbetsmaterial

Vi har för närvarande inget arbetsmaterial för detta program.

Lär dig mer om hur vi jobbar med arbetsmaterial för vårt utbud

Liknande program