
Den goda smaken
26 min · Hur kan kunskapen om god smak hjälpa oss att äta bättre?
Att servicen på en fin restaurang spelar stor roll för hela upplevelsen och hur god man tycker maten är vet många. Men har värdskapet och hur maten serveras även betydelse inom sjukvården? Forskaren Ann-Sofie Jonsson har tittat på hur värdskapet kan påverka upplevelsen av måltider som serveras på sjukhus, och även få patienter att äta mer. Inspelat den 17 juni på Måltidens hus i Grythyttan. Arrangör: Restaurang och hotellhögskolan vid Örebro universitet.
Allmän medicin, Mat, Medicin, Måltider, Nervsystemet, Neurologi, Patienter, Sinnen och förnimmelser, Sjukhus, Sjukvård, Smak
2021
30 juni 2023
Allmänbildande
Biologi, Kropp och hälsa, Hem- och konsumentkunskap, Mat och hälsa
Vi har för närvarande inget arbetsmaterial för detta program.
Lär dig mer om hur vi jobbar med arbetsmaterial för vårt utbud