Till huvudinnehåll
series

UR Samtiden - Om våra sinnen och den goda smaken

Fyra föreläsningar om hur våra sinnen kan påverka upplevelsen av mat.

• Allmänbildande

• Biologi, Kropp och hälsa, Hem- och konsumentkunskap, Mat och hälsa

Programbild

Måltider som en del av helandet

Att servicen på en fin restaurang spelar stor roll för hela upplevelsen och hur god man tycker maten är vet många. Men har värdskapet och hur maten serveras även betydelse inom sjukvården? Forskaren Ann-Sofie Jonsson har tittat på hur värdskapet kan påverka upplevelsen av måltider som serveras på sjukhus, och även få patienter att äta mer. Inspelat den 17 juni på Måltidens hus i Grythyttan. Arrangör: Restaurang och hotellhögskolan vid Örebro universitet.

Om programmet

Ämnesord:

Allmän medicin, Mat, Medicin, Måltider, Nervsystemet, Neurologi, Patienter, Sinnen och förnimmelser, Sjukhus, Sjukvård, Smak

Produktionsår:

2021

Tillgänglig till:

30 juni 2023

Talat språk:

Svenska

Undertexter:

Svenska

  • Föreläsare:

    Ann-Sofie Jonsson

Ladda ner programmet:

Pedagogiskt syfte

Utbildningsnivå:

Allmänbildande

Skolämne:

Biologi, Kropp och hälsa, Hem- och konsumentkunskap, Mat och hälsa

Arbetsmaterial

Vi har för närvarande inget arbetsmaterial för detta program.

Lär dig mer om hur vi jobbar med arbetsmaterial för vårt utbud

Liknande program