
Kaffe, valfrihet och matsvinn
Avsnitt 1 · 28 min · Vilket kaffe väljer vi, och varför? Och varför kastar vi så mycket mat?
Svenskar tillhör dem som dricker mest kaffe i världen. Men vilket kaffe väljer vi, och varför? Och varför slänger vi så mycket mat? Robin lär sig om märkningar och nudging. Katarina och Robin hälsar på hos familjen Rizwani i Valsta utanför Stockholm som har hittat en hållbar livsstil när det gäller matkonsumtion. Vi får också veta hur vi styrs i mataffären och hur livsmedelsjättarna påverkar oss.
Finns även som Syntolkat · Teckenspråkstolkat
Dryck, Hållbar livsstil, Hållbar utveckling, Kaffe, Livsmedel, Livsmedelskonsumtion, Marknadsföring, Mat, Matavfall, Matvanor, Miljöfrågor, Naturvetenskap, Tillagning av matrester, Val (psykologi)
2021
30 juni 2026
Syftet är att vi ska börja reflektera över vårt eget beteende: varför konsumerar vi som vi gör? Vad är det som påverkar våra köp? Och hur kan vi göra mer hållbara val?
Allmänbildande
Hem- och konsumentkunskap, Miljö