Till huvudinnehåll
series

UR Samtiden - Samisk och arktisk gastronomi

Ett seminarium om arktisk och samisk mat.

• Allmänbildande

• Hem- och konsumentkunskap, Mat och hälsa, Samhällskunskap, Individer och gemenskaper

Programbild

Samisk och arktisk mat ur ett näringsperspektiv

Renkött innehåller ungefär fyra gånger så mycket vitamin B12 som fläskkött. I den samiska matlagningen har näringsinnehållet i maten alltid varit viktigt. Lena Maria Nilsson, forskningssamordnare vid Várdduo, berättar om det samiska köket. Inspelat den 4 oktober 2021. Arrangörer: Várdduo - Centrum för samisk forskning, Institutionen för kost- och måltidsvetenskap vid Umeå universitet, Arktiskt centrum vid Umeå universitet (Arcum).

Om programmet

Ämnesord:

Etnologi, Hållbar livsstil, Kosthåll, Nutrition, Samer, Samisk matlagning, Socialantropologi

Produktionsår:

2022

Tillgänglig till:

30 juni 2024

Talat språk:

Svenska

Undertexter:

Svenska

  • Medverkande:

    Lena Maria Nilsson

Ladda ner programmet:

Pedagogiskt syfte

Utbildningsnivå:

Allmänbildande

Skolämne:

Hem- och konsumentkunskap, Mat och hälsa, Samhällskunskap, Individer och gemenskaper

Arbetsmaterial

Vi har för närvarande inget arbetsmaterial för detta program.

Läs mer om hur vi arbetar medprogram och pedagogiskt material

Liknande program