Till huvudinnehåll
series

UR Samtiden - Samisk och arktisk gastronomi

Ett seminarium om arktisk och samisk mat.

• Allmänbildande

• Hem- och konsumentkunskap, Mat och hälsa, Samhällskunskap, Individer och gemenskaper

Programbild

Värdet av arktisk mat

Om programmet

En paneldebatt om den samiska matkulturens historia och framtid. Medverkande: Carita Bengs, moderator, Dieter Müller, Ellacarin Blind, Julia Carillo, Lena Maria Nilsson, Joachim Sundqvist, Michael Hall, Kajsa Åberg, Camilla Björkman och Nora Sherbro. Arrangörer: Várdduo - Centrum för samisk forskning, Institutionen för kost- och måltidsvetenskap vid Umeå universitet, Arktiskt centrum vid Umeå universitet (Arcum).

Ämnesord:
Etnologi, Framtidsfrågor, Historia, Kosthåll, Matkultur, Samer, Samisk matlagning, Socialantropologi
Produktionsår
2022
Tillgänglig till
30 juni 2024
Talat språk
Svenska
Undertexter
Svenska
Moderator
Carita Bengs
Medverkande
Dieter Müller, Ellacarin Blind, Julia Carillo, Lena Maria Nilsson, Joachim Sundqvist, Michael Hall, Kajsa Åberg, Camilla Björkman, Nora Sherbro
Ladda ner programmet

Pedagogiskt syfte

Utbildningsnivå:
Allmänbildande
Skolämne:
Hem- och konsumentkunskap, Mat och hälsa, Samhällskunskap, Individer och gemenskaper

Arbetsmaterial

Vi har för närvarande inget arbetsmaterial för detta program.

Läs mer om hur vi arbetar medprogram och pedagogiskt material

Liknande program