
Insjöfiske - Guollebivdu - jávrebivdu
11 min · Projektet ska dela traditionell kollektiv kunskap om samisk kultur.
Joachim Sundqvist, forskare, Institutionen för kost- och måltidsvetenskap, har studerat fjällvandrares måltider. Målet har varit att utveckla måltidsutbudet för fjällvandrare. Inspelat den 4 oktober 2021. Arrangörer: Várdduo - Centrum för samisk forskning, Institutionen för kost- och måltidsvetenskap vid Umeå universitet, Arktiskt centrum vid Umeå universitet (Arcum).
Etnologi, Fjällturism, Fjällvandring, Kosthåll, Matlagning, Samer, Samisk matlagning, Socialantropologi
2022
30 juni 2024
Allmänbildande
Hem- och konsumentkunskap, Mat och hälsa, Idrott och hälsa, Rörelse och friluftsliv, Samhällskunskap, Individer och gemenskaper
Vi har för närvarande inget arbetsmaterial för detta program.
Lär dig mer om hur vi jobbar med arbetsmaterial för vårt utbud