series

Boktrailern

Boktips för dig som har svårt att börja läsa skönlitteratur.

• Grundskola 7-9

• Svenska som andraspråk och sfi, Svenska, Litteraturhistoria och författarporträtt

Programbild

Vampyren i Blackeberg

Om programmet

Programledaren och medieprofilen Daniel Paris berättar om John Ajvide Lindqvist bok "Vampyren i Blackeberg". En lättläst bearbetning av Låt den rätte komma in. Boken handlar om mobbade Oskar som får en ny vän i grannflickan Eli. Men Eli är inte som alla andra, hon luktar konstigt och har många hemligheter. Samtidigt går en mördare lös i Blackeberg där Oskar och Eli bor. Alkisar och unga pojkar dör våldsamt och offren är tömda på blod. Daniel Paris berättar inlevelsefullt om en bok som rymmer både skräck, vänskap och kärlek. Boken tillhör skräckgenren och programmet innehåller därför blodiga illustrationer.

Ämnesord:
Böcker och läsning, Deckare, Förorter, Litteraturpsykologi, Litteraturupplevelse, Litteraturvetenskap, Läsning, Skräck, Skräckromaner, Stockholm, Sverige, Uppland, Vampyrer
Produktionsår
2022
Tillgänglig till
30 juni 2027
Talat språk
Svenska
Undertexter
Svenska
Medverkande
Daniel Paris

Pedagogiskt syfte

Boktrailern är korta, förklarande och inspirerande litteraturprogram. Programmen vill sänka tröskeln för elever som läser svenska som andraspråk så att de kan komma i gång med läsningen. Böckerna presenteras på ett sätt som väcker nyfikenhet och ger förförståelse inför läsningen.

Utbildningsnivå:
Grundskola 7-9
Skolämne:
Svenska som andraspråk och sfi, Svenska, Litteraturhistoria och författarporträtt

Liknande program