Till huvudinnehåll
seriesimage

Seniorsurfarna

Säsong 1. Allt mer i vår vardag styrs av den digitala tekniken. Och det där med internet, BankID eller appar behöver faktiskt inte vara så komplicerat. Vi skickar fyra av Sveriges mest folkkära personer till ett träningsläger för att drillas i digitala färdigheter. Det är Marianne Mörck, Björn Hellberg, Claes Malmberg och Ewa Fröling. Guide och programledare är Kattis Ahlström. Se också serien Seniorsurfarskolan, där Kattis och seniorsurfarna går igenom olika tjänster och ger sina bästa tips.

Serien finns även som Syntolkat · Teckenspråkstolkat

Programbild

Det behöver inte vara så svårt

Del 1 av 6. Seniorsurfarna anländer till träningslägret och Kattis testar deras digitala kunskap. Var ligger kunskapsnivån när det gäller att skicka sms, ta en selfie eller swisha en krona? Det visar sig att Björn Hellberg bara kan ringa på sin telefon, Ewa Fröling har ett starkt motstånd till Swish och Claes Malmberg hittar ingen knapp för att skicka bilder. Och den allra första uppgiften, att söka information och googla på nätet, visar sig inte vara helt enkel.

Finns även som Syntolkat · Teckenspråkstolkat

Om programmet

Ämnesord:

Databehandling, Datasystem, Datorer, Digital kompetens, Elektroniska tjänster, IT, Informationsteknik, Mobiltelefoner, Smartphones, Teknik, Äldre och internet

Produktionsår:

2019

Tillgänglig till:

30 juni 2024

Talat språk:

Svenska

Undertexter:

Svenska, Engelska

  • Medverkande:

    Claes Malmberg, Marianne Mörck, Björn Hellberg, Ewa Fröling

  • Programledare:

    Kattis Ahlström

Pedagogiskt syfte

För många äldre har digitala tjänster inte förenklat tillvaron, snarare tvärt om. Syftet är att inspirera fler att våga ge sig på ny teknik. Några av Sveriges mest folkkära personer bjuder här på sig själva och sin digitala okunskap.

Utbildningsnivå:

Folkhögskola / Studieförbund

Skolämne:

Information och media, Informationssökning och källkritik, Internet och digitala medier, Samhällskunskap, Individer och gemenskaper

Liknande program