Till huvudinnehåll
seriesimage

Skam España

Säsong 4. Serien fortsätter att följa vännerna som nu står inför nya utmaningar och viktiga livsval när skoltiden snart är över. I den fjärde säsongen står Amira i händelsernas centrum. Amira är troende muslim och blir ibland utsatt för fördomar som hon hanterar på olika sätt. Serien skildrar hur Amira försöker balansera tillvaron mellan nyfunnen kärlek, familjelivet och förhållandet till de festglada skolkamraterna.

Programbild

Entre dos mundos

Amira möter fördomar och motstånd när hon försöker hantera sitt liv som ung, muslimsk kvinna i Madrid. På en fest hos Lucas blir det uppenbart att det inte är lätt för henne att förhålla sig till skolkamraternas alltmer dekadenta livsstil. Alejandro har flyttat till London och jobbar som diskare och har svårt att släppa tankarna på Nora.

Om programmet

Ämnesord:

Fiktiva berättelser, Fördomar, Gymnasieelever , Identitet (religion), Spanien, Unga vuxna, Vänskap hos ungdomar

Produktionsår:

2020

Tillgänglig till:

30 december 2024

Talat språk:

Spanska

Undertexter:

Spanska, Svenska

0

Pedagogiskt syfte

I Skam tränar sig elever på att förstå autentisk spanska med typiska uttryck och fraser för ungdomar i vardagssituationer. Genom att utgå från dramaserien med stöd av arbetsbladen, så kan elever träna på språkliga strategier och reflektera över kulturella företeelser och livsvillkor. Språknivå C1 – C2.

Utbildningsnivå:

Gymnasieskola, Folkhögskola / Studieförbund

Skolämne:

Moderna språk, Spanska, Värdegrund

Språknivå:

C1

Liknande program