Till huvudinnehåll
seriesimage

Småsagor

Bilderböcker för öronen. En skådespelare läser texten så som den står i boken och bilderna målas med ljud och musik. Böckerna blir lekfulla, allvarliga, fantasifulla och tankeväckande ljudupplevelser. På svenska. Småsagor finns även versionerade på flera andra språk.

Programbild

Mamy Wata och monstret

Mamy Wata är vattnets drottning och beskyddare. Hennes hår är långt, svart och slingrande och i stället för ben har hon en fiskstjärt. När hon får höra att ett hemskt monster plågar folket i byarna och lägger hon sig på lur utanför dess grotta. Till sin stora förvåning hör hon att monstret gråter! En traditionell saga med rötter i Afrika som ackompanjeras av traditionell afrikansk musik från Guinea. David Nzinga läser ur författaren och illustratören Véronique Tadjos bok. Kompositör är Daouda Camara.

Om programmet

Ämnesord:

Drottningar, Fiktiva berättelser, Förvandlingar, Monster, Sjöjungfrur, Vatten, Övernaturliga väsen

Produktionsår:

2021

Tillgänglig till:

30 juni 2026

Talat språk:

Svenska

  • Författare och illustratör:

    Véronique Tadjo

  • Berättare:

    David Nzinga

Pedagogiskt syfte

Böckerna är noga utvalda för att ge en bredd på olika teman som är relevanta och viktiga för barn. Musik och ljudeffekter är valda för att på bästa sätt stärka barnens förmåga att lyssna och ge stöd i språket samt att skapa inre bilder.

Utbildningsnivå:

Förskola

Skolämne:

Svenska, Uppläsningar och dramatiseringar, Värdegrund

Arbetsmaterial

Vi har för närvarande inget arbetsmaterial för detta program.

Lär dig mer om hur vi jobbar med arbetsmaterial för vårt utbud

Liknande program