Till huvudinnehåll
seriesimage

UR Samtiden - Nära mat

Nära mat är projektet som ska få norrbottningarna att inte bara äta mer hälsosamt utan även välja matvaror som är bra för miljön och lokalt näringsliv. Hur kan man som konsument tänka när man ska välja mat i affären? Du får också veta mer om hur maten hamnar på tallriken och hur du med några enkla experiment kan lära barnen vart maten kommer ifrån. Inspelat den 16 mars 2022 på Teknikens hus i Luleå. Arrangör: Länsstyrelsen i Norrbotten tillsammans med Teknikens hus.

Programbild

Nära mat: Norrbottens livsmedelsstrategi

Lär dig mer om projektet Nära mat som både ska få norrbottningarna friskare, skapa fler arbetstillfällen och göra matproduktionen mer hållbar. Hulda Wirsén, samordnare Länsstyrelsen i Norrbotten, berättar. Inspelat den 16 mars 2022 på Teknikens hus i Luleå. Arrangör: Länsstyrelsen i Norrbotten tillsammans med Teknikens hus.

Om programmet

Ämnesord:

Arbetsmarknad, Dietik, Dryck, Hälsa, Hållbar utveckling, Livsmedelsindustri, Mat, Miljöfrågor, Naturvetenskap, Norrbotten, Sverige

Produktionsår:

2022

Tillgänglig till:

30 juni 2024

Talat språk:

Svenska

Undertexter:

Svenska

  • Föreläsare:

    Hulda Wirsén

Ladda ner programmet:

Pedagogiskt syfte

Utbildningsnivå:

Högskola

Skolämne:

Hem- och konsumentkunskap, Hushåll och livsstil, Mat och hälsa, Miljö, Hållbar utveckling

Arbetsmaterial

Vi har för närvarande inget arbetsmaterial för detta program.

Lär dig mer om hur vi jobbar med arbetsmaterial för vårt utbud

Liknande program