Till huvudinnehåll

Superföräldrar

Säsong 2. Superföräldrar är en talkshow med och för föräldrar som har barn eller ungdomar med en NPF-diagnos - det vill säga en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning som adhd, add och eller asd. Programledaren Samantha Coard bjuder in föräldrar som, precis som hon, har barn med adhd eller autism för att prata om NPF-livet. Avsnitten är tematiserade och ämnena gestaltas med inslag från gästernas vardag. Dessutom medverkar experter med specialkompetens inom de områden som tas upp.

Serien finns även som Syntolkat · Teckenspråkstolkat

Programbild

Skolan

Finns även som Syntolkat · Teckenspråkstolkat

Vi träffar NPF-föräldrar som kämpar med sina barns skolgång och hänger med i deras vardag. Vi tittar närmare på vad barnen har det svårt med och vad vi föräldrar kan göra för att få det att fungera bättre. Och hur får man till ett fungerande samarbete med skolan? Föräldrarna Peter, Karolina och skolexperten Kenth Hedevåg medverkar. Programledaren Samantha åker hem till retorikexperten Elaine Eksvärd för att få lite tips och råd i hur man som förälder bäst kommunicerar med skolan.

Om programmet

Ämnesord:

Barn med adhd, Barn med autism, Barn med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning, Elever med särskilda behov, Familjekonflikter, Familjer, Föräldrar och barn, Föräldrar till barn med funktionsnedsättning, Föräldraskap, Lärare och föräldrar, Personer med funktionsnedsättning, Samhällsvetenskap, Skolan, Sociala frågor, Undervisning

Produktionsår:

2022

Tillgänglig till:

30 juni 2026

Talat språk:

Svenska

Undertexter:

Svenska

  • Programledare:

    Samantha Coard

  • Medverkande:

    Kenth Hedevåg, Elaine Eksvärd

Pedagogiskt syfte

Programserien syftar till att ge insikt, redskap och verktyg till familjer med barn och ungdomar med NPF-diagnoser.

Utbildningsnivå:

Allmänbildande

Skolämne:

Pedagogiska frågor, Samhällskunskap, Individer och gemenskaper

Arbetsmaterial

Vi har för närvarande inget arbetsmaterial för detta program.

Läs mer om hur vi arbetar medprogram och pedagogiskt material

Liknande program