series

UR Samtiden - Maten som skyddar

• Högskola

• Biologi, Kropp och hälsa, Kemi, Maten och hälsan

Programbild

Mat, måltider och minne

Om programmet

Kognitiva funktioner är en samlingsterm för våra olika tankeprocesser. Anne Nilsson, forskare i industriell näringslära vid Lunds universitet, tittar på hur kosten påverkar metabolt syndrom och kognitiv prestationsförmåga. Hon berättar om olika studier som visar på att kosten kan förbättra den kognitiva kapaciteten. Från seminariet Antidiabetiska livsmedel. Inspelat i Lund den 23 januari. Arrangör: Lunds universitet.

Ämnesord:
Kognition, Kognitiv psykologi, Livsmedel, Medicin, Nutrition, Näringslära, Omega-3-fettsyror, Psykologi
Produktionsår
2012
Talat språk
Svenska
Undertexter
Svenska

Pedagogiskt syfte

Utbildningsnivå:
Högskola
Skolämne:
Biologi, Hem- och konsumentkunskap, Mat och hälsa, Idrott och hälsa, Hälsa och livsstil, Kemi, Maten och hälsan

Arbetsmaterial

Vi har för närvarande inget arbetsmaterial för detta program.

Läs mer om hur vi arbetar med program och pedagogiskt materialLänken öppnas i ny flik

Liknande program