
Hållbar nutrition för hälsa
35 min · Susann Ask berättar om DRF:s nya vision om hållbar nutrition.
Hur äter och dricker dagens 70-åringar jämfört med tidigare generationer? Doktoranderna Felicia Ahlner och Jessica Samuelsson vid Göteborgs universitet har använt H70-studien och undersökt tre grupper från olika decennier för att se om äldre har förändrat sina mat- och alkoholvanor. H70 startades 1971 och har sedan dess undersökt 70-åringar om deras hälsa och sjukdomar. Inspelat den 13 april 2018 på Hotel Quality Friends, Solna. Arrangör: Dietisternas riksförbund.
Alkoholkonsumtion, Etnologi, Kosthåll, Matvanor, Samhällsvetenskap, Socialantropologi, Sociologi, Äldre
2018
30 juni 2023
Högskola
Hem- och konsumentkunskap, Mat och hälsa, Idrott och hälsa, Hälsa och livsstil, Samhällskunskap, Individer och gemenskaper
Vi har för närvarande inget arbetsmaterial för detta program.
Lär dig mer om hur vi jobbar med arbetsmaterial för vårt utbud