
Hållbar nutrition för hälsa
35 min · Susann Ask berättar om DRF:s nya vision om hållbar nutrition.
Hur äter och dricker dagens 70-åringar jämfört med tidigare generationer? Doktoranderna Felicia Ahlner och Jessica Samuelsson vid Göteborgs universitet har använt H70-studien och undersökt tre grupper från olika decennier för att se om äldre har förändrat sina mat- och alkoholvanor. H70 startades 1971 och har sedan dess undersökt 70-åringar om deras hälsa och sjukdomar. Inspelat den 13 april 2018 på Hotel Quality Friends, Solna. Arrangör: Dietisternas riksförbund.
Alkoholkonsumtion, Etnologi, Kosthåll, Matvanor, Samhällsvetenskap, Socialantropologi, Sociologi, Äldre
2018
30 juni 2022
Högskola
Hem- och konsumentkunskap, Mat och hälsa, Idrott och hälsa, Hälsa och livsstil, Samhällskunskap, Individer och gemenskaper
Det här programmet har inget arbetsmaterial