Till huvudinnehåll
seriesimage

UR Samtiden Tema

Kunskap och vetenskap i nytt sammanhang. Talare och samtal från de dagliga sändningarna i UR Samtiden kopplas samman kring ett tema.

Programbild

Du är vad du äter

Vetenskapsjournalisten Ann Fernholms bok, "Ett sötare blod", handlar om hur kroppen påverkas av snabba kolhydrater. Matproducenten Magnus Dafgård talar om färdigmat, medan kemiprofessor Ulf Ellervik förklarar varför vi njuter av det goda

Om programmet

Ämnesord:

Dryck, Kostråd, Mat, Matvanor

Produktionsår:

2014

Tillgänglig till:

30 juni 2022

Talat språk:

Svenska

Undertexter:

Svenska

Pedagogiskt syfte

Utbildningsnivå:

Allmänbildande

Skolämne:

Hem- och konsumentkunskap, Mat och hälsa, Kemi, Maten och hälsan

Arbetsmaterial

Vi har för närvarande inget arbetsmaterial för detta program.

Lär dig mer om hur vi jobbar med arbetsmaterial för vårt utbud

Liknande program