Till huvudinnehåll

Hjärta och hjärna

Säsong 3. Podd med forskaren Emma Frans och teknikjournalisten och komikern Karin Adelsköld. Vi tar reda på vad vetenskapen har att säga om olika vanliga påståenden - vad är sant, falskt eller mittemellan? Blir vi sjuka av att flyga? Blir kroppshåret grövre av rakning? Är blindtarmen en onödig rest från urtiden? Svaren får du i Hjärta och hjärna - folkupplysning med fniss. Våren 2022 tog Karin Adelsköld över efter radiojournalisten Maja Åström.

I tonåren

I tonåren

Det är mycket som påstås om dagens tonåringar. De mår allt sämre, behöver sova längre på morgonen och är dessutom genetiskt programmerade att inte höra mammas tjat. Men vad säger forskningen? Emma Frans och Karin Adelsköld tar vetenskapen till hjälp för att avgöra vad som är sant och falskt. Gästexperter: Sven Bremberg, docent i socialmedicin vid Karolinska institutet, och Isabella Gripe, utredare vid Centralförbundet för alkohol- och narkotikaupplysning (CAN).


Om programmet

Ämnesord:

Alkohol, Droger, Familjekonflikter, Familjesociologi, Föräldrar, Föräldrar och barn, Föräldraskap, Psykologi, Samhällsvetenskap, Sociologi, Tonåringar, Utvecklingspsykologi, Vuxenpsykologi

Produktionsår:

2022

Tillgänglig till:

30 juni 2026

Talat språk:

Svenska

  • Programledare:

    Emma Frans, Karin Adelsköld

  • Medverkande:

    Sven Bremberg, Isabella Gripe

Ladda ner programmet:

Pedagogiskt syfte

Utbildningsnivå:

Allmänbildande

Skolämne:

Samhällskunskap, Individer och gemenskaper

Arbetsmaterial

Vi har för närvarande inget arbetsmaterial för detta program.

Läs mer om hur vi arbetar medprogram och pedagogiskt material

Liknande program