Till huvudinnehåll
seriesimage

Idrottens himmel och helvete

Säsong 4. Idrottsrörelsen har över tre miljoner medlemmar. Hur barn och unga har det inom idrottsrörelsen spelar roll för vårt samhälle. Serien granskar och belyser problematik som både de som idrottar och de som leder idrott ställs inför. Till serien finns också korta videos - pratstartare - som är tänkta att användas som underlag för diskussioner.

Serien finns även som Syntolkat · Teckenspråkstolkat

Programbild

När idrotten hjälper eller stjälper

Madeleines liv kretsade bara kring fotbollen. Det som tidigare varit en kul aktivitet blev ett tvångsmässigt tränande med livet som insats. Hockeyn kritiseras ibland för sin machokultur och elitism. I Växjö Lakers gör man ett urval av spelarna vid 16 års ålder. Vad säger barnkonventionen egentligen om de hinder hockeyförbunden skapar för de barn som vill fortsätta spela? Nella hade problem att hänga med i skolan, vilket ledde till ångest och panikattacker. Räddningen blev kampsporten.

Finns även som Syntolkat · Teckenspråkstolkat

Om programmet

Ämnesord:

Barn och idrott, Barns rättigheter, Idrott, Idrott och samhälle, Idrottsrörelsen, Psykiatri, Psykisk hälsa, Sport, Sverige, Ungdomsidrott

Produktionsår:

2021

Tillgänglig till:

30 juni 2026

Talat språk:

Svenska

Undertexter:

Svenska

Pedagogiskt syfte

Serien är tänkt att användas av ledare och utbildare inom idrottsrörelsen. Idrottens himmel och helvete problematiserar, granskar och ger förslag på lösningar på dilemman som idrottsrörelsen ställs inför.

Utbildningsnivå:

Folkhögskola / Studieförbund

Skolämne:

Biologi, Kropp och hälsa, Idrott och hälsa

Arbetsmaterial

Vi jobbar med att ta fram material för detta program.

Lär dig mer om hur vi jobbar med arbetsmaterial för vårt utbud

Liknande program