

Idrottens himmel och helvete - syntolkat
Säsong 4. Idrottsrörelsen har över tre miljoner medlemmar. Hur barn och unga har det inom idrottsrörelsen spelar roll för vårt samhälle. Serien granskar och belyser problematik som både de som idrottar och de som leder idrott ställs inför. Till serien finns också korta videos - pratstartare - som är tänkta att användas som underlag för diskussioner.
Serien finns även som Teckenspråkstolkat · Utan tolkning

Segregation och inkludering
Hur avspeglar sig integration, rasism och utanförskap i idrottsvärlden? Vi möter två fotbollslag som berättar om de förutfattade meningar de är rädda att mötas av. Elaf Ali fick inte idrotta för sin pappa och berättar om sitt arbete mot hedersnormer. För Julia, som flyttat från Grekland, var cricketen det som öppnade dörren till både vänskap och en känsla av tillhörighet i samhället. I Malmö tvingades ett judiskt fotbollslag att lägga ned sin verksamhet på grund av rädsla för antisemitism och hot.
Finns även som Teckenspråkstolkat · Utan tolkning
Om programmet
Ämnesord:
Barn och idrott, Hedersrelaterat våld, Idrott, Idrott och samhälle, Idrottsrörelsen, Immigration, Integration av invandrare, Kulturkrockar, Rasism, Samhällsvetenskap, Segregation, Sociala frågor, Sport, Sverige, Ungdomsidrott, Utanförskap
Produktionsår:
2021
Tillgänglig till:
30 juni 2026
Pedagogiskt syfte
Serien är tänkt att användas av ledare och utbildare inom idrottsrörelsen. Idrottens himmel och helvete problematiserar, granskar och ger förslag på lösningar på dilemman som idrottsrörelsen ställs inför.
Utbildningsnivå:
Folkhögskola / Studieförbund
Skolämne:
Idrott och hälsa, Samhällskunskap, Individer och gemenskaper
Arbetsmaterial
Vi har för närvarande inget arbetsmaterial för detta program.
Lär dig mer om hur vi jobbar med arbetsmaterial för vårt utbud