Till huvudinnehåll
seriesimage

UR Samtiden - Om våra sinnen och den goda smaken

Vilken vinkel är bäst när man ska fotografera mat, vad gör om mat smakar bra eller dåligt och kan man träna sig till en bättre smakupplevelse? I denna serie berättar forskare från Resturang- och hotellhögskolan mer om hur bland annat kulturella kontexter och andra sinnen kan påverka vår upplevelse av mat och smak. Inspelat den 17 juni på Måltidens hus i Grythyttan. Arrangör: Restaurang och hotellhögskolan vid Örebro universitet.

Programbild

Den goda smaken

Hur påverkar kulturell kontext, upplevelser och andras åsikter våra egna smakupplevelser? Hör mer om vad som är god smak och hur kunskapen om den kan hjälpa oss äta bättre i denna föreläsning med Henrik Scander, lektor i måltidskunskap. Inspelat den 17 juni på Måltidens hus i Grythyttan. Arrangör: Restaurang och hotellhögskolan vid Örebro universitet.

Om programmet

Ämnesord:

Allmän medicin, Kultur, Mat, Medicin, Måltider, Nervsystemet, Neurologi, Sinnen och förnimmelser, Smak

Produktionsår:

2021

Tillgänglig till:

30 juni 2023

Talat språk:

Svenska

Undertexter:

Svenska

  • Föreläsare:

    Henrik Scander

Ladda ner programmet:

Pedagogiskt syfte

Utbildningsnivå:

Allmänbildande

Skolämne:

Biologi, Kropp och hälsa, Hem- och konsumentkunskap, Mat och hälsa

Arbetsmaterial

Vi har för närvarande inget arbetsmaterial för detta program.

Lär dig mer om hur vi jobbar med arbetsmaterial för vårt utbud

Liknande program